23/11/2020 ~ Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (21 - 29 november 2020) zet ‘Iedereen Leest’ graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten... Want lezers, die creëer je samen.

Ook Het Trapleerke doet mee aan de voorleesweek. We leenden heel wat leuke boeken uit bij de bib van Lille. De leerkrachten hebben hier één voor één TOP-boeken uitgekozen die we via onze site een weekje in de kijker zetten. Op de site www.voorleesweek.be vind je heel wat tips en informatie terug.

Blijf dus zeker niet stilzitten en LEES VOOR!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Dagelijks wordt er in elke klas een boek voorgelezen door een andere leerkracht. Wie deze juf of meester zal zijn, blijft elke dag een verrassing. Spanneeeend!