Nieuws

OVSG examens 6e leerjaar - maandag 18 juni tem woensdag 20 juni 2018

Geplaatst 17 jun. 2018 11:06 door Gie Mertens   [ 17 jun. 2018 11:07 bijgewerkt ]

Vanaf maandag 18 juni staan de OVSG toetsen gepland.

De OVSG-toets is een proef voor de leerlingen van het zesde leerjaar op het einde van de lagere school. De toets staat los van de leerboeken die we gebruiken in de klas. Deze proef is gebaseerd op de leerplannen van het gemeentelijk en stedelijk onderwijs. Alle leergebieden en domeinen komen hierbij aan bod via schriftelijke én praktische proeven. De toets is in de eerste plaats een instrument waarmee scholen hun onderwijskwaliteit kunnen bewaken. De toets levert aan de scholen ook bijkomende gegevens op voor het leerlingen-dossier. 

We wensen ook dit jaar al onze zesdeklassers het allerbeste toe tijdens deze examenperiode!

Openklas-, Kijk- en Babbeldag “Kermis op school” – zaterdag 16 juni 2018

Geplaatst 4 jun. 2018 03:29 door Gie Mertens   [ 4 jun. 2018 03:29 bijgewerkt ]


Zaterdag 16 juni toveren we onze speelplaats om in een grootse kermis. Schoolteam en Ouderraad nodigen naast de nieuwe en nieuwsgierige peuters ook al onze kleuters uit. De jongens en meisjes van  het 1e leerjaar zijn ook welkom.

Tussen 10u en 12u zullen er verschillende kermiskraampjes worden opgesteld. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om samen met de ouders en grootouders nog eens op verkenning te gaan in de klas en op school. 

Inschrijven voor schooljaar 2018-2019 is die dag ook mogelijk. Iedereen van harte welkom!

Keuze levensbeschouwelijk vak - lagere school

Geplaatst 4 jun. 2018 03:25 door Gie Mertens   [ 4 jun. 2018 03:25 bijgewerkt ]


Bij een eerste inschrijving van een leerling in een gemeentelijke lagere school kiezen de ouders tussen een van de erkende godsdiensten of niet-confessionele zedenleer. 
Deze keuze geldt in principe voor de hele periode waarin de leerling in de school studeert. 
Op de eerste schooldag van september volgt de leerling de keuze van het vorige schooljaar, tenzij u als ouder of voogd die keuze wijzigt door een nieuw formulier in te dienen vóór 30 juni van het voorgaande schooljaar. Dit formulier is te verkrijgen op het schoolsecretariaat.Intercommunaal examen IOK – lagere school

Geplaatst 4 jun. 2018 03:21 door Gie Mertens   [ 4 jun. 2018 03:22 bijgewerkt ]


Onze school neemt deel het intercommunaal examen van IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen).

Dit jaar gaat het om een geïntegreerde toets waarin elementen van techniek, wetenschap en wiskunde aan bod komen. 

Enerzijds kunnen we aan de hand van de toets uitmaken of we voldoende aandacht hebben gegeven aan wat de overheid van ons verwacht.
Anderzijds kunnen we door resultaten te analyseren ook nagaan of onze aanpak goed was en of de kinderen de vaardigheden voldoende hebben verworven. Zo kunnen we als school werken aan de kwaliteit van ons onderwijs.

Infomomenten 1e leerjaar - Samen over de brug!

Geplaatst 28 mei 2018 23:57 door Gie Mertens   [ 28 mei 2018 23:58 bijgewerkt ]

Nog maar een maandje en de onvergetelijke tijd op de kleuterschool is voorbij. Onze grootste kleuters zetten al een tijdje voorzichtige stappen richting 1e leerjaar en lagere school
Sinds de eerste dag na de krokusvakantie eten onze kleuters uit de 3e kleuterklas mee met de lagere school. En op vrijdag mogen ze tijdens de speeltijden kiezen of ze op de kleuterspeelplaats blijven spelen of al bij 'de grote kinderen' van de lagere school gaan spelen. Ondertussen zijn ze ook al eens op bezoek geweest bij juf Jenne in het eerste leerjaar. 

Een extra ontmoetingsmoment willen we graag organiseren tijdens de Openklas-, Kijk- en Babbeldag op zaterdag 16 juni 2018 tussen 10u en 12u. De jongens en meisjes kunnen dan deelnemen aan de kermisactiviteiten op de speelplaats terwijl de ouders meer info krijgen over de algemene school- en klaswerking bij juf Jenne in de klas. 

Op donderdag 30 augustus tussen 18.00u en 19.30u nodigen we alle leerlingen van de ganse school uit op de Openklasdag juist voor de start van het nieuwe schooljaar. In het 1e leerjaar is dit de moment dat de kinderen hun stoeltje in de klas mogen kiezen en ze een goede start kunnen toewensen.

Op donderdag 6 september vanaf 19u is er dan nog de infoavond voor de ouders. Hier willen we echt wel alle ouders op uitnodigen om dat dan de meest belangrijke informatie over het 1e leerjaar wordt meegedeeld. 

Openschooltuinendag - woensdag 16 mei 2018, 9u - 12u

Geplaatst 8 mei 2018 02:35 door Gie Mertens   [ 14 mei 2018 00:27 bijgewerkt ]


Woensdag 16 mei 2018 tussen 9u en 12u zetten wij ons Schooltuintje open voor andere scholen, ouders en geïnteresseerden die eens een kijkje willen nemen.

Onze vaste tuiniers van de Landelijke Gilde Lille -Leo, Frans, Jef en Marc- zullen woensdagvoormiddag aanwezig zijn. Vanaf 10.45u komen ook onze leerlingen van het 2e leerjaar meewerken. Zo zal het Schooltuintje al snel in volle bloei staan!

Ouders die hun kinderen woensdagmiddag afhalen aan school, kunnen dus eenvoudig een halfuurtje vroeger naar school komen en onze schooltuin bezichtigen. Alle advies omtrent tuinieren, hovenieren en composteren kan zeker ook bevraagd worden bij onze 4 Tuinkabouters.

Het Trapleerke toont zijn Groene Vingers!Sportdag kleuterschool en lagere school - dinsdag 8 mei 2018

Geplaatst 4 mei 2018 00:02 door Gie Mertens   [ 4 mei 2018 00:03 bijgewerkt ]

Op dinsdag 8 mei staat de sportdag op onze kalender. De oudste kleuters van juf Conny en juf An én de ganse lagere school trekken naar De Lilse Bergen. De jongste kleuters van juf Elien en juf Lies sporten op school. 

De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar rijden met de fiets naar De Lilse Bergen. De andere leerlingen vertrekken vanaf 8.30 u met busvervoer. Het vervoer terug naar school is zo geregeld dat de laatste groep van tweede en derde leerjaar terug op school zal zijn rond 16 u.

De leerlingen worden in De Lilse Bergen ondergedompeld in het avontuur en kunnen hun energie de vrije loop laten. Ze zullen zich kunnen uitleven tijdens het ruime sportaanbod en op de verschillende speeltoestellen. Voor de 3e graad wordt ook het junior touwenparcours aangeboden. 

Voor het eigen aanbod van de kleuters dient geen bedrag betaald te worden. In de lagere school wordt € 8 gevraagd voor het aanbod van het 1e en 2de leerjaar, voor het 3de en 4de leerjaar € 9 en voor de sportactiviteiten van het 5e en 6e leerjaar wordt € 10 gevraagd. Dit bedrag wordt verrekend via de schoolrekening.Wat moeten zij meenemen?
 • lunchpakket en drankje voor ’s middags – tussendoortje in rugzakje
 • geen zakgeld
 • aangepaste sportkledij - eventueel regenkledij
 • bij de kleuters: de juffen voorzien zonnemelk maar vragen indien mogelijk onze kleuters reeds thuis al een keertje in te smeren
 • voor de fietsers: fiets in orde, banden opgepompt, verkeersvestje 

Schoolfotograaf - maandag 7 mei 2018

Geplaatst 3 mei 2018 23:58 door Gie Mertens   [ 3 mei 2018 23:59 bijgewerkt ]


Maandagvoormiddag 7 mei komt de schoolfotograaf langs om van de kinderen individuele foto’s en klasfoto’s te nemen. 

Er worden van alle kinderen individuele foto’s genomen in openlucht of bij slecht weer met een sfeerrijke achtergrond. Van de leerlingen in het 5e en 6e leerjaar worden ook pasfoto’s genomen. Via de strookjes die werden meegegeven met de leerlingen, kan u aangeven of er ook een foto met broer of zus genomen moet worden. 

U bent uiteraard niet verplicht dit fotopakket te kopen, na het beoordelen van de foto’s kiest u zelf welke u wilt nemen. Het bedrag voor de gekozen foto’s wordt dan gepast per kind meegegeven in een gesloten enveloppe.
Curieuzeneuzen Vlaanderen - Het Trapleerke neemt deel!

Geplaatst 2 mei 2018 01:13 door Gie Mertens

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

Niet minder dan 20.000 gezinnen, verenigingen, bedrijven en scholen krijgen de kans om de luchtkwaliteit te meten. Dit gebeurt door een eenvoudige meetopstelling op te hangen aan een raam van hun woning, appartement of gebouw. Gedurende de volledige maand mei wordt de concentratie van stikstofdioxide (NO2) in de lucht gemeten. NO2 is een belangrijke indicator van luchtverontreiniging die veroorzaakt wordt door het verkeer.

Dit onderzoek zal duidelijk maken in welke mate we worden blootgesteld aan NO2. Zo kunnen we beter inschatten wat de gevolgen zijn voor onze gezondheid. Dat dergelijke metingen op zo’n grote schaal worden uitgevoerd, is een internationale primeur. 

Het Trapleerke neemt deelt aan Curieuzeneuzen en wil de luchtkwaliteit in beeld brengen. Dit initiatief wordt ook mee ondersteund door onze Ouderraad en Milieuraad van Gemeente Lille.

Schoolfeest "Het Trapleerke is ..." - zaterdag 28 april 2018

Geplaatst 16 apr. 2018 06:06 door Gie Mertens   [ 26 apr. 2018 08:15 bijgewerkt ]


Zaterdag 28 april zetten wij vanaf 13u de deuren open van onze school tijdens het schoolfeest. 

Zoals de voorbije jaren zullen in de namiddag alle klassen weer een optreden verzorgen. Dit jaar zullen er veel vriendelijke woorden en liefdesboodschappen passeren. 

Verder kan je genieten van randactiviteiten aangeboden door onze Ouderraad. Op ons zonneterras kan je een ganse namiddag genieten van een hapje en een drankje. 

Iedereen van harte welkom!

De laatste praktische informatie mee voor ons Schoolfeest van zaterdag 28 april:
 • vrijdagnamiddag is het generale repetitie van het schoolfeest en treden we op voor de bewoners van Lindelo en 't Margrietje
 • zaterdag om 13u brengen we de kinderen naar de klas zodat iedereen tijdig kan klaargemaakt worden voor de start
 • zaterdag om 13.30u starten we met de openingsdans en de optredens per klas, te beginnen met onze kleuters en daarna de leerlingen van onze lagere school
 • we sluiten het schoolfeest af met de dans waarmee het schoolfeest zal beginnen maar nodigen hierbij alle ouders, grootouders en andere bezoekers uit; dus goed letten op de danspasjes bij de start is de boodschap ;-)
 • na de optredens zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen (springkastelen, fietsjes, zandbak, grime...)
 • verder: supertombola, frietkraam, ijsjes, uitgebreide drankkaart + mogelijkheid om online drankbestelling door te geven (smartphone meenemen!) naast onze garçons en de bestellingen aan de toog

1-10 of 211