Nieuws


Kerst@Lille - Vrijdag 13 december

Geplaatst 10 dec. 2019 01:12 door Charlotte Keuppens   [ 10 dec. 2019 03:03 bijgewerkt ]

Op vrijdag 13 december is het weer tijd voor Kerst@Lille op het Trapleerke. Een ongeluksdag wordt het vast en zeker niet! 

Voor de tiende keer organiseert onze Ouderraad "Kerst@Lille", een gezellige kerstmarkt op school. Er zijn drank- en eetstandjes van Ouderraad Het Trapleerke, Scouts, Zeebonken, Landelijke Gilde, Oxfam Wereldwinkel Gierle, Chiro en Judo Waza Ryu.

De kerstmuziek wordt afgewisseld met optredens van DJ Backy, Ten Strings en De Koperdieven. Voor de kinderen is er een workshop tafeltennis aangeboden door TTK Gierle, poppenkastvoorstelling, kerstcrea en kindergrime. De school zal ook aanwezig zijn met een verkoopstandje van knutselwerkjes gemaakt door onze leerlingen. Tussen 18u en 20u krijgen de ouders de voorrang om het werkje van hun eigen kinderen te kopen, daarna krijgen andere bezoekers de kans. 

Iedereen van harte welkom op onze kerstmarkt!

https://www.facebook.com/events/506095066937502/


Lopen naar Lapland

Geplaatst 2 dec. 2019 11:43 door Charlotte Keuppens   [ 2 dec. 2019 11:43 bijgewerkt ]

Rudolf heeft onze hulp nodig! 
Onze leerlingen zullen geen kou lijden deze maand, want Het Trapleerke doet mee met het initiatief 'Lopen naar Lapland'. Ik hoor jullie al denken: 'Helemaal naar Lapland?!?' 
Ja ja... we proberen 2650 km bij elkaar te lopen. 

De trouwe viervoeter van de kerstman moet op tijd in Lapland raken om op kerstavond de slee te trekken. Met deze uitdaging helpt onze school hem om naar huis te vliegen. Elke keer als we met onze klassen een aantal toertjes rond de speelplaats lopen, verdienen we kilometers en mogen we het rendier op de kaart een stapje dichter bij Lapland zetten. Zo hopen we om op vrijdag 20 december ons rendier tot bij de kerstman te brengen. 

Zal ons rendier op tijd bij de kerstman raken?
Je hoort het op vrijdag 20 december!Pop-up Legfeesten op het Trapleerke

Geplaatst 28 nov. 2019 11:38 door Charlotte Keuppens   [ 28 nov. 2019 11:43 bijgewerkt ]

Stappen voor het goede doel - Vrijdag 25 oktober 2019

Geplaatst 23 okt. 2019 23:59 door Charlotte Keuppens   [ 24 okt. 2019 00:01 bijgewerkt ]

De kinderen van Het Trapleerke gaan op 25 oktober een uitdaging aan:

we wandelen een aantal kilometers en zamelen geld in voor het goede doel
. Sportief en solidair tegelijk! 

Voor wie zetten we onze benen in? 

Dit jaar kozen we voor FEESTVARKEN vzw. Dit is een organisatie die verjaardagspakketten geeft aan kinderen waarbij dit niet evident is. Iedereen heeft toch recht om een feestvarken te zijn op zijn/haar verjaardag? 
Elk verjaardagspakket bestaat uit een cadeau, materiaal om thuis een feestje te organiseren en een traktatie om uit te delen aan de klasgenoten. Via het plaatselijke OCMW bezorgt FEESTVARKEN vzw de verjaardagspakketten aan de ouders. Zo blijft de organisatie anoniem en kunnen de kinderen gewoon genieten van een fijne verjaardag. 

Hoe zet Het Trapleerke zich in? 
Met onze school zamelen we zoveel mogelijk geld in. We vragen familie, vrienden, buren, collega's ... om onze inzet te sponsoren. Na onze wandeling maken we het eindtotaal bekend en worden de centjes overhandigd aan een medewerker van FEESTVARKEN vzw. 


HET TRAPLEERKE ZET ZICH GRAAG IN VOOR DEZE PRACHTIGE ORGANISATIE! Dag van de Jeugdbeweging - 18 oktober 2019

Geplaatst 15 okt. 2019 06:18 door Charlotte Keuppens   [ 15 okt. 2019 06:19 bijgewerkt ]

Vrijdag 18 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. 
Alle kinderen die lid zijn van een jeugdbeweging (chiro, scouts, klj...) mogen die dag in uniform naar school komen. 

Veldloop - donderdag 26 september

Geplaatst 20 sep. 2019 06:58 door Charlotte Keuppens   [ 20 sep. 2019 06:59 bijgewerkt ]

Donderdag 26 september 2019 organiseert de gemeente Lille -in samenwerking met Moev- de jaarlijkse scholenveldloop in de Lilse Bergen.


De klassen lopen telkens in verschillende reeksen: oudste/jongste meisjes en oudste/jongste jongens. 
Daarna is er ook nog de recreatieve loop. 

Natuurlijk zou het tof zijn dat onze leerlingen mogen rekenen op supporters. Kom dus zeker kijken. 
Wij duimen voor een droge, sportieve nazomerdag en wensen onze leerlingen veel loopplezier!

LOOPSCHEMA
 eerste leerjaar 09u30
 tweede leerjaar 10u00 
 derde leerjaar   10u25 
 vierde leerjaar 13u00 
 vijfde leerjaar 13u25 
 zesde leerjaar 13u50 Strapdag vrijdag 20 september

Geplaatst 17 sep. 2019 06:25 door Charlotte Keuppens   [ 17 sep. 2019 06:27 bijgewerkt ]

Ook dit schooljaar zijn wij weer gestart als Octopusschool. Dankzij de steun van de gemeente volgen wij –net als alle andere scholen van Groot Lille- het Octopusplan. Het Octopusplan werkt aan kindvriendelijke schoolomgevingen en aan duurzaam woon-schoolverkeer. We willen er naar streven dat zoveel mogelijk kinderen op een actieve wijze naar school komen.

De eerste campagne op de kalender is de Strapdag op vrijdag 20 september 2019.

Die dag willen wij alle kinderen én hun ouders aanmoedigen om zoveel mogelijk naar school te ‘stappen’ of te ‘trappen’. De straten in de buurt van de scholen worden een ganse dag verkeersvrij gemaakt zodat alle kinderen naar hartenlust kunnen fietsen en spelen op de straat. Een unieke gebeurtenis!

De straten die verkeersvrij gemaakt worden voor Het Trapleerke zijn: 
Kabienstraat (vanaf Wasserijstraat tot net voorbij de school) en Heidebloemstraat

U kan die dag gerust uw wagen thuis laten. Als u toch met de wagen op stap gaat, willen we u op het hart drukken uitermate voorzichtig te zijn in de buurten van de Speelstraten.

Hopelijk stappen en trappen jullie allemaal mee?

Klasverdeling - schooljaar 2019-2020

Geplaatst 27 jun. 2019 00:49 door Christel Van Baelen   [ 2 sep. 2019 03:45 bijgewerkt door Charlotte Keuppens ]

  • peuterklas en 1e kleuterklas: juf Elien Diels 
  • 1e kleuterklas: juf Lies Vets
  • 2e kleuterklasjuf An Franken
  • 3e kleuterklas: juf Conny Van Gorp
  • 1e leerjaarjuf Jenne Van den Plas
  • 2e leerjaarjuf Bie Laenen & juf Jes Vervloet
  • 3e leerjaar: meester Tom Peeters
  • 4e leerjaar: juf Myriam Proost & juf Lore Maes
  • 5e leerjaar: juf Katrien Van Eyck
  • 6e leerjaar: juf Tinne Van Wyk 


Afsluitende familiepicknick - vrijdag 28 juni 2019, 10u - 12.05u

Geplaatst 24 jun. 2019 07:43 door Christel Van Baelen   [ 26 jun. 2019 13:04 bijgewerkt ]


Om het schooljaar gezellig af te sluiten, gaan we vrijdagvoormiddag 28 juni met z’n allen picknicken op onze speelplaats. 

We nodigen daarbij ook de (groot)ouders van onze kinderen en hun zussen en broers uit om gezellig mee te komen brunchen vanaf 10.00u. 

Iedereen brengt zijn eigen picknick en drankje mee en liefst ook een picknickdekentje. Onze Ouderraad heeft nog een zoete verrassing in petto. 

Volgens de laatste voorspellingen wordt het prachtig weer en kunnen we perfect onze speelplaats omtoveren tot een gezellige picknickweide. 

Tijdens onze picknick gaan we ook afscheid nemen van juf Greet, meester Gie en natuurlijk ook van onze zesdeklassers. Verder worden de jarigen van juni, juli en augustus nog gevierd. Vanaf 12.05u mogen de ouders hun kinderen mee naar huis nemen.  De andere kinderen vertrekken onder begeleiding met de gewone rijen huiswaarts.
Nieuwe directie Het Trapleerke - Christel Van Baelen

Geplaatst 16 jun. 2019 12:30 door Christel Van Baelen   [ 27 jun. 2019 00:41 bijgewerkt ]


Na acht boeiende en inspirerende jaren als directeur van Gemeenteschool Het Trapleerke zal directeur Gie Mertens vanaf volgend schooljaar een nieuwe professionele uitdaging aangaan. Hij start in september 2019 als praktijklector aan de lerarenopleiding van Thomas More Turnhout. 
Uiteraard is dit geen gemakkelijke beslissing geweest. Het Trapleerke als gemoedelijke dorpsschool, verlaat je niet zomaar. Het is dan ook geen keuze weg van iets maar naar iets. Het is de professionele uitdaging die maakt dat Gie deze kans dan ook met beide handen zal grijpen.

Christel Van Baelen -huidig directie van Gierle- zal vanaf volgend schooljaar Gie Mertens vervangen als waarnemend directeur in Het Trapleerke. 

Christel kiest voor onze gemeenteschool vanwege de kleinschaligheid, de gang waarin alle klassen bereikbaar zijn binnen een paar tientallen meters. Ondanks het nieuwe schoolgebouw in Gierle, kiest Christel voor één vestiging, voor een klein en behapbaar team. 

Gie heeft tijdens de voorbije samenwerking in de scholengemeenschap Christel leren kennen als een zeer betrokken, correcte en opgewekte collega. Er is dan ook alle vertrouwen dat Christel de ingeslagen weg van Het Trapleerke verder zal bewandelen met overtuigde en positieve tred.

We wensen Christel van harte welkom in Het Trapleerke! Stap per stap vooruit!

1-10 of 267