Nieuws

Ontbijtservice Ouderraad - zondag 11 maart 2018

Geplaatst 19 feb. 2018 10:47 door Gie Mertens   [ 19 feb. 2018 10:48 bijgewerkt ]


Zin in een lekker feestelijk ontbijtje aan je deur geleverd? Schrijf je dan hier in voor de jaarlijkse ontbijtservice van Ouderraad Het Trapleerke. Op zondag 11 maart 2018 serveren we je lekkers aan je deur. 

Schrijf je in via de folder die met de leerlingen werd meegegeven, aan huis werd bezorgd of via deze link

BESTELLEN:

Stap 1: Vul alles in.

Stap 2: Schrijf het verschuldigde bedrag over op het rekeningnummer BE49 9201 0103 4371 binnen de drie dagen met duidelijke vermelding van je NAAM en het aantal bestelde ontbijten.

Stap 3: Als we je betaling ontvangen hebben, krijg je een bevestigingsmail.

Je kan inschrijven tot en met donderdag 1 maart 2018. 


ONTBIJT VOLWASSENE *** 10 EURO
2 pistolets, 1 koffiekoek, 1 gekookt eitje, kaas&ham, confituur, boter, fruitsapje, zoete verrassing, koffie, thee, suikertje, melk, stuk vers fruit.


ONTBIJT KIND *** 7,5 EURO
2 sandwiches, 1 donut, 1 gekookt eitje, kalfsworst, smeerkaas, choco, boter, stuk fruit, chocomelk, yoghurt, verrassing


LUXE ONTBIJT *** 30 EURO (= VOOR 2 PERSONEN)
= 2x volwassene ontbijt + verse salade, gekoelde fles Cava, yoghurt, 2 croissants, stukje verse kaas, vers gesneden fruitsla


LUXE KINDERONTBIJT *** 20 EURO (= VOOR 2 PERSONEN)
= 2x kinderontbijt + verse salade, gekoelde fles kinderchampagne, ontbijtgranen en verse fruitsla


https://goo.gl/forms/WdV3DgbiNabl7Akk1

Alzheimerproject 5e leerjaar ism Lindelo - februari 2018

Geplaatst 19 feb. 2018 06:07 door Gie Mertens   [ 19 feb. 2018 10:32 bijgewerkt ]


Meer en meer senioren lijden aan Alzheimer. Toch hebben kinderen vaak geen flauw benul van wat die term precies inhoudt. 

Om de kloof met de jeugd te dichten, werd het project Teenager meets Alzheimer opgezet, een gezamenlijk initiatief van enkele Kempense basisscholen, bejaardentehuizen, Tandem, de Alzheimerliga en de Koning Boudewijnstichting. 

In samenwerking met Woonzorgcentrum Lindelo Lille worden er informatie- en contactmomenten op school en in het rusthuis ingericht tijdens de maand februari voor het vijfde leerjaar. We hopen hiermee onze jongeren een bredere en respectvolle kijk mee te geven. Alle activiteiten rond dit Alzheimerproject zijn terug te vinden in onze kalender.
Schaatsen lagere school - woensdag 21 februari 2018

Geplaatst 19 feb. 2018 03:23 door Gie Mertens


Op woensdag 21 februari gaan alle leerlingen van het 1e t.e.m. het 6e leerjaar schaatsen in Herentals.

Belangrijk hiervoor is dat de leerlingen hun schoenmaat kennen.  Voor de kleinste kinderen is het daarom handig deze maat op het strookje te noteren van de brief die de kinderen mee naar huis krijgen.

Voor deze uitstap vragen wij een bijdrage van € 3,00. Dit bedrag wordt afgerekend met de volgende schoolrekening.

De leerlingen vertrekken om 8.30 u. met de bus en zijn tegen 12.00u terug op school. 
U kan best een koek en/of een drankje meegeven, want de kinderen mogen geen zakgeld meenemen.


Enkele praktische tips:
 • Handschoenen zijn verplicht; kinderen zonder handschoenen kunnen dus niet schaatsen!
 • Lange en dikke kousen zijn ook aan te raden.
 • Kinderen die eigen schaatsen bezitten, mogen deze uiteraard meebrengen. (De kostprijs blijft echter € 3,00)
Wij hopen ook dat alle kinderen de afspraken op het ijs naleven, zodat we ongelukjes kunnen vermijden.

Met sportieve groeten,
Het Schoolteam

Carnavalsviering en stoet - vrijdag 9 februari 2018

Geplaatst 31 jan. 2018 07:48 door Gie Mertens   [ 17 feb. 2018 05:25 bijgewerkt ]

Vrijdag 9 februari, de laatste schooldag voor de krokusvakantie, komen alle leerlingen en leerkrachten vanaf ‘s morgens kleurrijk verkleed naar school. 

’s Middags toveren we de turnzaal om tot een grote feestzaal waar alle kinderen hotdogs en een drankje krijgen van de school (2 broodjes/sandwiches per kind). Om er een echt groots feestmaal van te maken vragen we om op school te blijven eten. De leerkrachten zullen de kinderen onder de middag wel wat bij schminken indien nodig én warm en netjes aankleden.

In de namiddag nemen wij met alle leerlingen en leerkrachten (kleuterschool en lagere school) deel aan de Carnavalsstoet samen met basisscholen De Springplank en De Vlindertuin. Om 13.30u komen wij samen aan het kruispunt van het Hoeksken en  Peerdskerkhofstraat. Deze optocht verloopt onder politiebegeleiding en voor de kleinste kleuters is er vervoer voorzien via bakfietsen. Van daaruit maken wij een optocht langs Peerdskerkhofstraat, Eikenlaan, Tielenbaan en terug naar Peerdskerkhofstraat. De Rechtestraat wordt dit jaar vermeden. Donderdagavond wordt op de schoolwebsite meegedeeld of de stoet op basis van de laatste weersvoorspellingen doorgaat of wordt afgelast.

Wij vragen om uw kinderen geen speelgoedwapens, confetti en spuitbussen mee te geven.  Serpentines zijn wel toegelaten.

https://photos.app.goo.gl/3DWoAlqcWeRS9JOI3

Dikketruiendag wordt Dikketruienweek - Start 5 februari 2018

Geplaatst 31 jan. 2018 07:42 door Gie Mertens   [ 31 jan. 2018 07:44 bijgewerkt ]


Onze school gaat samen met andere Lilse scholen de uitdaging aan om Dikketruiendag uit te breiden naar een Dikketruienweek. Tijdens de Dikketruienweek doen we ons best om het elektriciteits- en gasverbruik te doen dalen in vergelijking met de week voordien. Scholen die hier in slagen ontvangen vanuit Gemeente Lille het certificaat van energiebewuste school.

Vanuit de Milieudienst kregen de scholen enkele dagdagelijkse tips om het energieverbruik te doen dalen. Voorbeelden: de verwarming in de klas 1°C lager zetten (laat de kinderen met een dikke trui naar school komen), de lichten doven bij het verlaten van lokalen, de radiatoren vrij houden, stekkers uittrekken om sluipverbruik tegen te gaan…

Ook thuis kan met zoon of dochter deze oefening worden uitgevoerd. Tips om ook thuis eens op te letten:


Verwarming
 • Zet de verwarming 1°C lager. Deze graad zal je nauwelijks voelen, en anders kan je nog steeds je trui bij aan trekken.
 • Laat ’s nachts, of als overdag niemand thuis is, de temperatuur in de leefruimten zakken tot 15 à 16 °C.
 • Elektrische bijverwarming kan nuttig zijn om heel kort een badkamer op te warmen, maar probeer het gebruik ervan te beperken.
 • Sluit ’s avonds de gordijnen of rolluiken.
 • Niet meteen van toepassing in deze periode van het jaar, namelijk de airco, een ware energievreter. Gebruik hem zo weinig mogelijk.

Verlichting
 • Sta je voor nieuwe verlichting? Vervang je gloei- of halogeenlampen in huis door spaarlampen of led-lampen.
 • De energiezuinigste lamp is de lamp die niet brandt. Schakel bij het verlaten van een kamer of een gang de lampen daarom altijd uit, ook ledlampen en spaarlampen, tenzij je onmiddellijk terugkeert.

Wassen & drogen
 • Voor de witte was is 60°C meestal ruim voldoende. Kies hogere temperaturen als het echt nodig is.
 • Een volle machine. is voordeliger dan twee keer een halfvolle machine laten draaien.
 • Goed gezwierd wasgoed (op 1200 à 1600 toeren/minuut ) verkort de droogbeurt, dat bespaart 20 à 25% energie van de droogkast.
 • Voor de witte was is 60°C meestal ruim voldoende. Kies hogere temperaturen als het echt nodig is.
 • Een volle machine. is voordeliger dan twee keer een halfvolle machine laten draaien.
 • Goed gezwierd wasgoed (op 1200 à 1600 toeren/minuut ) verkort de droogbeurt, dat bespaart 20 à 25% energie van de droogkast.

In de keuken
 • De ideale temperatuur van je koelkast is 4 tot 6 °C. Elke graad lager komt overeen met 5% extra verbruik.
 • Hoe meer u in de koelkast stopt, hoe meer hij verbruikt. Anders dan bij een diepvriezer, beperkt u zich hier dus beter tot het strikt nodige.
 • Open de koelkast zo kort mogelijk.
 • Zet er geen warme voedingswaren in uw koelkast. U kunt er wel ingevroren producten in ontdooien. Ze helpen de koelkast koud houden.
 • Tenzij de koelkast het automatisch doet, doet u er goed aan hem regelmatig te ontdooien. Vocht dat zich op de wanden afzet, bevriest. De rijmlaag doet het rendement dalen en het stroomverbruik stijgen.
 • Stel de ideale temperatuur in: - 18 °C. Elke graad lager komt overeen met 5% extra verbruik.
 • Ontdooi de diepvriezer regelmatig. Een ijslaag van 2 mm verbruikt 10% meer, of zo’n 5 euro extra per jaar.
 • Ook een diepvriezer slaat op hol van warme eetwaren. Laat producten die u wil invriezen eerst afkoelen in de koelkast. In de winter kan u ze eerst een tijdje buiten zetten.
 • Elektrische kookplaten blijven nog een tijdje nawarmen. Schakel ze uit even voor het einde van de bereidingstijd, en maak gebruik van de restwarmte. De energiezuinigste elektrische kookplaat werkt op inductie. Inductieplaten verbruiken 40% minder energie dan een klassieke elektrische kookplaat.
 • Laat ook de afzuigkap niet langer aanstaan dan nodig is en zet ze niet altijd op maximale capaciteit. De afzuigkap voert niet alleen kooklucht, maar ook uw warmte weg. Reinig of vervang regelmatig de filters. Vet laat minder lucht door en vermindert het rendement van de afzuigkap.
 • De koffiezet kan meteen na gebruik uit, giet de warme koffie in een thermos.

Ontspanning
 • Tot 10% van het elektriciteitsverbruik in de woning is sluipverbruik: lampjes, tijdsaanduidingen,… die continu verbruiken omdat de apparaten niet volledig uit geschakeld zijn. Het ergst zijn de decoders, opladers, tv’s en modems. Zet apparaten zoveel mogelijk helemaal uit met een aan/uit-knop of via een stekkerdoos.
 • Een tv-decoder verbruikt ongeveer 20 watt per uur, en nog steeds 12 à 14 watt in stand-by. Als u elke dag 4 uur kijkt en de decoder 20 uur in stand-by laat staan, betekent dat elke dag ongeveer 0,34 kWh. Na 365 dagen loopt dat op tot 125 kWh of 25 euro per jaar. Ongeveer ¾ van dit verbruik is sluipverbruik of stand-byverbruik. Sommige decoders hebben een energiestand die het verbruik beperkt tot ongeveer 1 W. Op die manier kunt u dagelijks 0,24 kWh besparen of 87 kWh per jaar (17 euro).

Jaarmarkt Lille - Ouderraad - zondag 21 januari 2018

Geplaatst 15 jan. 2018 02:24 door Gie Mertens   [ 15 jan. 2018 02:24 bijgewerkt ]


Onze Ouderraad zal zondag 21 januari aanwezig zijn op de jaarmarkt van Lille.

Ze presenteren lekkere verse warme soep, hotdogs, warme chocomelk en voor de volwassenen warme chocomelk met iets extra (Baileys of rum). 

Elke leerling van onze school krijgt een gratis chocomelk op vertoon van de uitgedeelde flyers.
Sneeuwklassen 2018 - Volg avonturen via blog!

Geplaatst 12 jan. 2018 04:34 door Gie Mertens   [ 31 jan. 2018 07:17 bijgewerkt ]


Vrijdag 26 januari vertrekken onze zesdeklassers naar St. Martin am Tennengebirge, Oostenrijk. Voor de 29e keer trekken wij met het zesde leerjaar en het ervaren team van begeleiders naar de Oostenrijkse Alpen voor onze sneeuwklassen. Een unieke traditie die er voor zorgt dat kinderen uit Lille samen genieten van de wintersport en op een boeiende manier Oostenrijk leren verkennen. 

Fotoreportages en de dagelijkse verslagen kan je volgen via blog Sneeuwklassen 2018!

https://sneeuwklassenhettrapleerke.blogspot.be/

Leefhoudingen in de kijker - januari, februari, maart 2018

Geplaatst 5 jan. 2018 08:02 door Gie Mertens   [ 5 jan. 2018 08:02 bijgewerkt ]


Met het jaarthema 2017-2018 “Alsjeblieft, een dankjewel!” zetten we de alledaagse beleefdheid in de kijker. Iemand begroeten, dankjewel zeggen, op tijd komen, je beurt afwachten…  

We zetten elke maand een leefhouding in de kijker. We geven onze kinderen de kans om het aandachtspunt uit te proberen en toe te passen op hun niveau. 


Voor de maanden januari, februari en maart 2018 geven we extra aandacht aan volgende leefhoudingen:

Opgeruimd, staat netjes!
 • Orde in de bank. Orde in de klas. Orde in de boekentas.
 • Ik ruim speelgoed van de speelplaats op.
 • Ik draag zorg voor eigen materiaal (koekendoos, brooddoos, jas, fluo-vestje…).
 • Ik draag zorg voor materiaal van de school en materiaal van anderen.
 • Mijn boekentas is toe en staat netjes in de gang.
 • Mijn huiswerkkaft is netjes in orde. Overbodig materiaal doe ik er uit.
 • Ik help opruimen na de les.
Ik gebruik TOPPIE-taal!
 • We gebruiken geen kwetsende woorden ook al zijn we boos.
 • We zijn beleefd in onze taal en in onze houding.
 • We gebruiken geen bedreigende of beledigende lichaamstaal.
 • Onze mening zeggen kan, maar doen we op een passende manier.
Via het uitgewerkt leefhoudingenrapport willen we de ouders over hun ontwikkeling hierrond informeren. Bij elk rapport wordt dit leefhoudingenrapport toegevoegd en verder aangevuld. Op de achterzijde krijgt u meer toelichting bij de verschillende leefhouding die in de kijker wordt gezet. 

Nieuwjaarkezoete - zaterdag 30 december 2017

Geplaatst 17 dec. 2017 12:15 door Gie Mertens   [ 18 dec. 2017 08:45 bijgewerkt ]

Op oudejaarsdag trekken heel wat kinderen lachend door de straten van onze gemeente. De nieuwjaarszangers gaan met een zingzakje van deur tot deur om wat snoep of centjes bij elkaar te zingen. Wanneer oudjaar op een zondag valt zoals dit jaar, wordt er al op 30 december gezongen. “Oudjaar, overmorgen Nieuwjaar!”

Met ons jaarthema in gedachten, willen we onze kinderen natuurlijk beleefd de straat op sturen. Een “alsjeblieft” en een “dankjewel” kan wonderen doen. 

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen we ook de uitnodiging van Woonzorgcentrum Lindelo om hun bewoners een bezoekje te brengen. Op 30 december tussen 9u en 12u zijn de kinderen welkom in de Vijfhoek (via Kerkplein en het Apostelinnenpad) en de zithoek aan de Boskapelstraat. 

Gemeente Lille trakteert de zangertjes op een gratis zingzakje. De voorbije jaren deelden we zingzakjes uit aan de kinderen van alle Lilse basisscholen. Dit jaar krijgen de kinderen uit de eerste kleuterklas een nieuw zakje. Wie nog geen zakje heeft of zijn zakje verloren is, mag vanaf 1 december bij de jeugddienst langskomen voor een nieuw exemplaar.

Kerst@Lille - vrijdag 15 december 2017 vanaf 18u

Geplaatst 11 dec. 2017 04:31 door Gie Mertens   [ 11 dec. 2017 04:31 bijgewerkt ]


De leden van onze Ouderraad gaan weer voor een volgende geslaagde editie van Kerst@Lille. Een gezellige kerstmarkt met hapjes en drankjes gepresenteerd door de Ouderraad van Het Trapleerke, Judoclub Waza Ryu, Zeebonken, Scouts, Chiro en Landelijke Gilde.
Kerst@Lille wordt muzikaal opgeluisterd door de Koperdieven, Jorsi en DJ Jorik. 
Verder is er nog diverse animatie voor groot en klein: poppenkastvoorstelling, Ernesto's Vlooiencircus, sjotterbak, tafeltennisinitiatie door TTK Gierle.

De school zal ook aanwezig zijn met een verkoopstandje ten voordele van de verdere speelplaatsinrichting. Alle kinderen zullen de volgende dagen knutselwerkjes maken die op de kerstmarkt aan democratische prijzen te koop worden aangeboden. Tussen 18u en 20u krijgen de ouders de voorrang om het werkje van hun kinderen te kopen, daarna krijgen andere bezoekers de kans. Tijdens Kerst@Lille is het ook nog steeds mogelijk om de sneeuwklaskalenders te kopen en gepersonaliseerde naambuttons te maken. Iedereen van harte welkom op onze kerstmarkt!


1-10 of 195