Nieuws


Klasverdeling - schooljaar 2019-2020

Geplaatst 27 jun. 2019 00:49 door Christel Van Baelen   [ 27 jun. 2019 00:50 bijgewerkt ]

 • peuterklas en 1e kleuterklas: juf Elien Diels 
 • 1e kleuterklas: juf Lies Vets
 • 2e kleuterklasjuf An Franken
 • 3e kleuterklas: juf Conny Van Gorp
 • 1e leerjaarjuf Jenne Van den Plas
 • 2e leerjaarjuf Bie Laenen & juf Jes Vervloet
 • 3e leerjaar: meester Tom Peeters
 • 4e leerjaar: juf Myriam Proost & juf Lore Maes
 • 5e leerjaar: juf Katrien Van Eyck
 • 6e leerjaar: juf Tinne Van Wyk 

Afsluitende familiepicknick - vrijdag 28 juni 2019, 10u - 12.05u

Geplaatst 24 jun. 2019 07:43 door Christel Van Baelen   [ 26 jun. 2019 13:04 bijgewerkt ]


Om het schooljaar gezellig af te sluiten, gaan we vrijdagvoormiddag 28 juni met z’n allen picknicken op onze speelplaats. 

We nodigen daarbij ook de (groot)ouders van onze kinderen en hun zussen en broers uit om gezellig mee te komen brunchen vanaf 10.00u. 

Iedereen brengt zijn eigen picknick en drankje mee en liefst ook een picknickdekentje. Onze Ouderraad heeft nog een zoete verrassing in petto. 

Volgens de laatste voorspellingen wordt het prachtig weer en kunnen we perfect onze speelplaats omtoveren tot een gezellige picknickweide. 

Tijdens onze picknick gaan we ook afscheid nemen van juf Greet, meester Gie en natuurlijk ook van onze zesdeklassers. Verder worden de jarigen van juni, juli en augustus nog gevierd. Vanaf 12.05u mogen de ouders hun kinderen mee naar huis nemen.  De andere kinderen vertrekken onder begeleiding met de gewone rijen huiswaarts.
Nieuwe directie Het Trapleerke - Christel Van Baelen

Geplaatst 16 jun. 2019 12:30 door Christel Van Baelen   [ 27 jun. 2019 00:41 bijgewerkt ]


Na acht boeiende en inspirerende jaren als directeur van Gemeenteschool Het Trapleerke zal directeur Gie Mertens vanaf volgend schooljaar een nieuwe professionele uitdaging aangaan. Hij start in september 2019 als praktijklector aan de lerarenopleiding van Thomas More Turnhout. 
Uiteraard is dit geen gemakkelijke beslissing geweest. Het Trapleerke als gemoedelijke dorpsschool, verlaat je niet zomaar. Het is dan ook geen keuze weg van iets maar naar iets. Het is de professionele uitdaging die maakt dat Gie deze kans dan ook met beide handen zal grijpen.

Christel Van Baelen -huidig directie van Gierle- zal vanaf volgend schooljaar Gie Mertens vervangen als waarnemend directeur in Het Trapleerke. 

Christel kiest voor onze gemeenteschool vanwege de kleinschaligheid, de gang waarin alle klassen bereikbaar zijn binnen een paar tientallen meters. Ondanks het nieuwe schoolgebouw in Gierle, kiest Christel voor één vestiging, voor een klein en behapbaar team. 

Gie heeft tijdens de voorbije samenwerking in de scholengemeenschap Christel leren kennen als een zeer betrokken, correcte en opgewekte collega. Er is dan ook alle vertrouwen dat Christel de ingeslagen weg van Het Trapleerke verder zal bewandelen met overtuigde en positieve tred.

We wensen Christel van harte welkom in Het Trapleerke! Stap per stap vooruit!

Gemoedelijke dorpsschool Het Trapleerke verlaat je niet zomaar…

Geplaatst 12 jun. 2019 06:55 door Christel Van Baelen   [ 12 jun. 2019 06:56 bijgewerkt ]


Eind dit schooljaar nemen we afscheid van juf Greet. Zij gaat op pensioen na jaren van trouwe dienst in Gemeenteschool Lille. 
Meester Gie zal vanaf volgend schooljaar een nieuwe uitdaging aangaan. Hij wordt praktijklector aan de lerarenopleiding van Thomas More Turnhout. 

Maar Het Trapleerke als gemoedelijke dorpsschool, verlaat je niet zomaar… 
In april gingen wij met het ganse schoolteam op GREAT-weekend, een weekend aan zee om juf Greet in de bloemetjes te zetten voor haar eindeloze inzet voor de school en haar leerlingen. 
Tijdens de laatste weken van dit schooljaar zullen wij vanuit de school ook meester Gie danken voor het geleverde werk van de afgelopen jaren. 

De familiepicknick moet zoals de voorbije jaren in het teken staan van de leerlingen van het 6e leerjaar. Deze jongens en meisjes stappen via de erehaag een nieuw hoofdstuk van hun jonge leven in. 

Stap per stap vooruit!


Openklas-, Kijk- en Babbeldag “Kermis op school” – zaterdag 22 juni 2019

Geplaatst 12 jun. 2019 06:52 door Christel Van Baelen   [ 17 jun. 2019 03:02 bijgewerkt ]


Zaterdag 22 juni toveren we onze speelplaats om in een grootse kermis. 

Het schoolteam nodigt naast de nieuwe en nieuwsgierige peuters ook al onze kleuters uit. De jongens en meisjes van  het 1e leerjaar zijn ook welkom. 

Tussen 10u en 12u worden er verschillende kermiskraampjes opgesteld en alle kinderen krijgen zelfs de kans om een ponyritje te maken. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om samen met de ouders en grootouders nog eens op verkenning te gaan in de klas en op school. 

Inschrijven voor schooljaar 2019-2020 is die dag ook mogelijk. 


Intercommunaal examen IOK – lagere school

Geplaatst 12 jun. 2019 06:49 door Christel Van Baelen   [ 12 jun. 2019 06:49 bijgewerkt ]


Onze school neemt deel aan het intercommunaal examen van IOK. 

Dit jaar staat het leergebied schrijven centraal, met zowel een spellingproef als een schrijfoefening. Aan de hand van de toets kunnen we nagaan of we voldoende aandacht hebben gegeven aan wat de overheid van ons verwacht. 

Op deze manier kunnen we werken aan de kwaliteit van ons onderwijs.
Sportdag 3e graad - Sportsterrendagen 'Sport daagt je uit'

Geplaatst 28 mei 2019 02:21 door Charlotte Keuppens   [ 28 mei 2019 04:04 bijgewerkt door Tinne Van Wyk ]

Op dinsdag 4 juni gaat het vijfde en het zesde leerjaar zich tijdens hun sportdag uitleven in het Netepark in Herentals. 
De kinderen worden vooraf op school ingedeeld in vier zones met een eigen kleur. Ze krijgen 's morgens een polsbandje met een unieke kleurencombinatie die bepaalt in welke zone de leerlingen hun sportactiviteit uitvoeren. 

De vier zones zijn: 
- zwart: golf, voetbal, tchoukbal, frisbee 
- rood: handbal, Kubb, korfbal, spikebal
- geel: hockey, voetbal, Kanjam, rugby 
- paars: badminton, volleybal, vechtsport, dans 

Tijdens de voormiddag volgen de groepjes in hun zone drie initiaties, telkens gevolgd door een battle tegen een groep van een andere school. Wanneer ze een battle winnen, verdienen ze sportsterren voor onze school. Op het einde van de dag krijgt de school met de meeste sterren een prijs. 

Tijdens de namiddag kunnen de kinderen in de uitleefzone vrij tussen verschillende sportstanden 'zappen'. Zo kunnen zij onbeperkt van alle sporten proeven. 

Schoolfeest "Trapleerke FM" - zaterdag 25 mei 2019

Geplaatst 13 mei 2019 02:39 door Christel Van Baelen   [ 27 mei 2019 04:04 bijgewerkt ]

Zaterdag 25 mei zetten wij vanaf 13u de deuren open van onze school tijdens het schoolfeest. 

Zoals de voorbije jaren zullen in de namiddag alle klassen weer een optreden verzorgen. Dit jaar zoeken we op Radio "Trapleerke FM" naar fijne dansmuziek. Alle genres zullen passeren tijdens het schoolfeest!

Verder kan je genieten van verschillende activiteiten aangeboden door onze Ouderraad. Op ons zonneterras kan je een ganse namiddag genieten van een hapje en een drankje. 

Iedereen van harte welkom!

Praktische informatie:
 • vrijdagnamiddag is het generale repetitie van het schoolfeest en treden we op voor de bewoners van Lindelo en 't Margrietje
 • zaterdag om 13u brengen we de kinderen naar de klas zodat iedereen tijdig kan klaargemaakt worden voor de start
 • zaterdag om 13.30u starten we met de openingsdans en de optredens per klas, te beginnen met onze kleuters en daarna de leerlingen van onze lagere school
 • we sluiten het schoolfeest af met de dans waarmee het schoolfeest zal beginnen maar nodigen hierbij alle ouders, grootouders en andere bezoekers uit; dus goed letten op de danspasjes bij de start is de boodschap ;-)
 • na de optredens zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen (springkastelen, fietsjes, zandbak, grime...)
 • verder: supertombola, frietkraam, ijsjes, uitgebreide drankkaart + mogelijkheid om online drankbestelling door te geven (smartphone meenemen!)

MOS-Openschooltuindag - woensdag 15 mei 2019

Geplaatst 12 mei 2019 23:46 door Christel Van Baelen   [ 13 mei 2019 00:18 bijgewerkt ]


Woensdag 15 mei tussen 11u en 12u zetten wij onze Schooltuin open voor andere scholen, ouders en geïnteresseerden die eens een kijkje willen nemen. 

Onze vaste tuiniers van de Landelijke Gilde Lille -Leo, Frans, Jef en Marc- zullen woensdagvoormiddag aanwezig zijn. De leerlingen van het 2e leerjaar zullen ook meewerken. 

Ouders die hun kinderen woensdagmiddag afhalen aan school, kunnen dus eenvoudig een halfuurtje vroeger naar school komen en onze schooltuin bezichtigen. Er worden ook groentepakketten verkocht van Van Bedts uit Poederlee.

Alle advies omtrent tuinieren, hovenieren en composteren kan zeker ook bevraagd worden bij onze 4 Tuinkabouters. 

Het Trapleerke toont zijn Groene Vingers!Gewijzigde verkeerssituatie Kabienstraat

Geplaatst 7 mei 2019 03:53 door Christel Van Baelen


De infrastructuurwerken in de Kabienstraat werden afgerond en alle signalisatie werd aangebracht. 

Eenrichtingsverkeer is nu officieel ingesteld in de Kabienstraat van aan de Heidebloemstraat tot aan de Wechelsebaan. Ouders kunnen dus nog steeds het straatje achter politiekantoor indraaien, hun kinderen afzetten via het voetpad en dan terug keren richting Kerkstraat. 

De Fietsstraat start vanaf Wasserijstraat tot Wechelsebaan. Gemotoriseerde voertuigen mogen maximaal 30 km/u rijden en fietsers niet inhalen. 

Politie Lille zal controle uitvoeren op de navolging van deze gewijzigde verkeerssituatie.1-10 of 260