Nieuws‎ > ‎

Sneeuwklassen - verslag vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari 2017

Geplaatst 4 feb. 2017 09:33 door Christel Van Baelen   [ 5 feb. 2017 11:35 bijgewerkt ]
Beste ouders en ‘volgers’, 

Wat hebben we al een superdag gehad vandaag! Maar we zullen beginnen bij het begin… Al die treurige ouders in de turnzaal die er met hun verstand niet bij konden dat hun schatten van kinderen al in het 6e lj zitten en al op sneeuwklassen mochten vertrekken… 

Maar eindelijk was het zover. Na het afscheidswoordje van meester Gie stapten we allemaal in de bus. En moesten er al dan niet traantjes bij ons te zien geweest zijn… in Poederlee waren die allemaal al opgedroogd!

We zijn dan de school van Olen gaan ophalen, waar we Jits van ons 2e lj zagen. Zij kwam haar nichtje uitwuiven in Olen en kwam ons nog snel een bezoekje brengen op de bus. 

En dan vertrokken we eindelijk écht richting Oostenrijk…!

De busrit viel al bij al wel mee. Al moeten we zeggen dat die andere school tot in een kot van de nacht gepraat en lawaai gemaakt heeft. Dus sommigen van ons zijn nu de fiere eigenaars van wallen om ‘U’ tegen te zeggen!

In St. Martin aangekomen, rond 9u, konden we onmiddellijk genieten van een geweldig zicht op pistes gelegen in een stralende zon. 
We werden met taxibusjes naar ons hotel gebracht waar we in de taverne onze boterhammetjes opsmikkelden. Die konden er nog wel bij na onze lekkere koffiekoek!

Dan mochten we naar onze kamers waar we onze valiezen uitpakten. Het was al snel middag en we werden door Marianne getrakteerd op frietjes met ‘ontplofte’ worstjes! Mmmm…. Lekker!

Toen onze buikjes vol zaten werd het tijd om de omgeving te verkennen. We deden onze skibroeken en –botten aan en trokken de bossen in. Nooit geweten dat er pinguïns tussen de Oostenrijkse bomen leefden… Een yeti tot daaraan toe…

We hebben ook al enkele sporen van dieren gevonden. De conclusies van onze biologen: pootafdruk van een berin met haar jong uit een eerste worp en een berggeit. Wie zijn wij om daar tegenin te gaan…?

Na een uur leek het wel of sommigen van ons waren gaan zwemmen ipv wandelen in de sneeuw. Zo nat waren ze. We hebben niets anders gedaan dan ploeteren, lopen, elkaar omver duwen, … Geweldig plezant maar echt vermoeiend. Het was dan ook een lange wandeling. Alles hangt nu netjes te drogen op onze kamers.

Iedereen heeft zich juist gedoucht, na een vieruurtje met appels, peren, mandarijntjes, koeken én lekkere speculaasjes! We hebben hier ook nog een andere variant van de speculaasjes én chocolade koekjes. Allemaal traktaties waarvoor een dikke merci!!!! We gaan alles zeker laten smaken!
Vanaf morgenvroeg binden we onze skilatten aan. We kijken er al naar uit. Volg zeker ons verslag en onze eerste fratsen op de ski’s!
Nu zijn we in ons dagboek aan het schrijven. En na het eten gaan we rustig een film kijken. Best een rustige avond houden na een ‘voor sommigen’ slapeloze nacht en ‘voor iedereen’ goed gevulde dag!

Dikke kussen en knuffels aan de thuisblijvers!