Nieuws‎ > ‎

Sneeuwklassen - verslag vrijdag 22 januari en zaterdag 23 januari

Geplaatst 23 jan. 2016 12:52 door Christel Van Baelen   [ 23 jan. 2016 12:53 bijgewerkt ]
Hey Thuisfront in het niet zo witte België,

Hier ons eerste verslagje. Na ons vertrek gisterenavond zat de sfeer er in de bus al vlug in. Nadat we Olen hadden opgepikt hebben we nog een film gezien. Na de laatste pitstop, rond half 12, moesten we stil zijn, want we moesten proberen te slapen. Bij veel is het bij proberen gebleven. De begeleiders hebben echt liggen ronken in hun zetels en sommigen van ons hebben amper een uur geslapen….

Die laatsten hadden dan ook rap door dat we in de file stonden nadat er een ongeval was gebeurd. Daardoor zijn we 15 uur onderweg geweest. Al goed dat we nog gestopt waren om onze koffiekoeken op te eten.

Rond kwart voor 12 deze middag reden we eindelijk St. Martin binnen. Een echt postkaartje. We stapten uit op de parking en werden met busjes naar ons hotelleke gebracht. Onze valiezen werden achterna gebracht door Pep met zijn tractor en kar.

Ons middageten stond al klaar: rijst met kip, keilekker!

Daarna zijn we ons snel gaan aankleden en zijn te voet naar de beginnerspiste gewandeld, gelopen, geploeterd, gevallen, ‘gesneeuwengeld’, … Bekijk de foto’s maar. Beneden aan de piste hebben we onze botten gepast en onze latten aangedaan en was het tijd voor de eerste skigewenning. We werden in 2 groepen verdeeld. Zo konden de begeleiders al eens kijken wat we echt konden. We zullen morgen zien in welke groepen we zitten.

Ondertussen was het ook al wel wat kouder aan het worden en we waren dus heel blij dat we in ons hotelleke aankwamen, een superlekkere speculaas van Luca kregen, (Zijn vava heeft er keiveel gebakken. Ze smaken geweldig!!! ) en een warme douche konden nemen. De valiezen moesten ook uitgepakt worden. Morgenvroeg eerste kamercontrole…. Brrr….

Nu zitten we hier allemaal naar Safety First te kijken. Er zijn er al enkelen gaan slapen, zo moe zijn we. Bij de rest zal het ook niet veel later als half 9 worden. Zo zijn we morgen superfit en kunnen we misschien al voor de eerste keer de ankerlift nemen.

We hebben nog niet veel zon gezien maar het sneeuwt heel rustig verder hier. De pistes zullen er geweldig bijliggen morgen!

Een dikke kus, slaapwel en tot morgen!!!