Nieuws‎ > ‎

Sneeuwklas - verslag maandag 6 februari en dinsdag 7 februari 2017

Geplaatst 7 feb. 2017 10:37 door Christel Van Baelen   [ 7 feb. 2017 10:45 bijgewerkt ]
Hello skivolgelingen,

Gisteren na het vieruurtje was het weer tijd om te broekskiën. Maar het was zo’n leuke dag dat sommigen te moe waren en een gezelschapsspelletje hebben gespeeld. 

Daarna was het voor iedereen tijd om te douchen. Van al dat skiën beginnen er zo wel wat geurtjes rond te hangen. Een teken dat we hard gesport hebben! En tijdens ons douche uurtje hadden we ook nog een beetje rust na een zalige dag. 

In het contractwerk had niet iedereen zoveel zin. We vertelden liever aan elkaar welke snelheden we hadden gehaald tijdens onze supersnelle afdalingen en over onze spectaculaire duiken in de sneeuw! 

De avondactiviteit was T-shirts versieren. Echt keileuk! Na het versieren van onze nieuwe pyjama’s speelden enkele kindjes samen met juf Tinne het spelletje Dobble. Amai, we werden daar superzenuwachtig van. (Niet van juf Tinne maar van het spelletje ;-))

Deze morgen rond 7u waren Yinthe en Gust al wakker en schrokken ze heel hard: Flor was aan het slaapwandelen en botste tegen de deur ‘Toek’! Gelukkig heeft hij er geen blijvende letsels aan over gehouden.

Tijdens de kamercontrole kregen we brieven en er zat een brief van Stien, van het 5e lj, bij voor de hele klas. Dank u, Stien!

Na een lekker ontbijt mochten we terug gaan skiën. In de namiddag zijn we allemaal van de familie afvaart geweest en sommigen zelfs van de rode piste!

De Kjento, Wannes H., Flor en Benne zijn van de grote ankerlift gevallen. En de Gust was de reddende engel van de Flor zijn ski. Waarvoor dank, Gust!

Nog even een woordje van dank aan onze begeleiders: ze zijn allemaal een beetje raar, maar hebben wel een goei karakter. En ze doen er alles aan om ons op een leuke manier goed te leren skiën. 

Vanavond is het trouwens Tiroleravond en ze zijn iets van plan. Dat worden weer gênante foto’s…!

Nog enkele belangrijke aandachtspuntjes voor het thuisfront: 
- de T-shirts moeten eerst gestreken worden voor ze in de was gaan. Anders gaan alle mooie tekeningen en teksten er gewoon af. Dat zou spijtig zijn, want er zitten echte Picasso’s bij!
- volgens juf Tinne zijn de meeste kamers al vrij netjes. We kunnen niet garanderen dat we dit thuis kunnen verderzetten. Waarschijnlijk is onze netheid een gevolg van het gebrek aan zuurstof omdat we zo hoog in de bergen zitten. 
- petekindjes van het eerste leerjaar: hopelijk volgen jullie onze avonturen ook. We proberen hier zo dadelijk nog een boodschap op het gastenboek te krijgen voor jullie. Houd ook Twitter in het oog, juf Jenne!
- Ah ja, het verslag van gisteren was van Robbe, Wannes H, Nick en Ferre. Onze juf was het professioneel vergeten erbij te typen. Waarschijnlijk ook door een gebrek aan zuurstof…

Dit verslag komt trouwens van Gust, Flor, Yinthe en Florian. 

Tot morgen, dan zijn we er weer met meer weer en avonturen!