Nieuws‎ > ‎

Nieuwjaarkezoete - zaterdag 30 december 2017

Geplaatst 17 dec. 2017 12:15 door Christel Van Baelen   [ 18 dec. 2017 08:45 bijgewerkt ]
Op oudejaarsdag trekken heel wat kinderen lachend door de straten van onze gemeente. De nieuwjaarszangers gaan met een zingzakje van deur tot deur om wat snoep of centjes bij elkaar te zingen. Wanneer oudjaar op een zondag valt zoals dit jaar, wordt er al op 30 december gezongen. “Oudjaar, overmorgen Nieuwjaar!”

Met ons jaarthema in gedachten, willen we onze kinderen natuurlijk beleefd de straat op sturen. Een “alsjeblieft” en een “dankjewel” kan wonderen doen. 

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen we ook de uitnodiging van Woonzorgcentrum Lindelo om hun bewoners een bezoekje te brengen. Op 30 december tussen 9u en 12u zijn de kinderen welkom in de Vijfhoek (via Kerkplein en het Apostelinnenpad) en de zithoek aan de Boskapelstraat. 

Gemeente Lille trakteert de zangertjes op een gratis zingzakje. De voorbije jaren deelden we zingzakjes uit aan de kinderen van alle Lilse basisscholen. Dit jaar krijgen de kinderen uit de eerste kleuterklas een nieuw zakje. Wie nog geen zakje heeft of zijn zakje verloren is, mag vanaf 1 december bij de jeugddienst langskomen voor een nieuw exemplaar.